Ligová soutěž družstev Litomyšl
Registrace do 19.1.2006
21.1.2006 - 30.6.2006

Poplatky

Za jedno družstvo přihlášené do soutěže na všech úrovních:
a) 500,- Kč/dvojice startovné
b) 60,- Kč/dvojice měsíční poplatek na údržbu hracího stolu
c) 50,- Kč přestup hráče do jiného družstva
d) 40,- Kč změna názvu družstva
e) 50,- Kč registrace nového hráče
f) 700,- Kč za vstup nové dvojice do rozehraného ročníku nebo registrace po termínu (tj. 19.1.2006)
Tato výše poplatků platí, pokud se nerozhodne jinak.

Pokuty

1) prokázaná manipulace s výsledkem utkání 500,- Kč
2) tři kontumace v průběhu ročníku soutěže: 1.kontumace 100,- Kč, 2.kontumace 200,- Kč a 3.kontumace 300,- Kč a vyloučení ze soutěže.

Soutěž

Ligovou soutěž řídí vedení ligy. Minimální počet družstev 10. Pokud se nerozhodne jinak. Liga se dělí na 3 fáze. 1. fáze-základní část se hraje systémem každý s každým 2 zápasy po čtyřech legech o deseti míčcích. Nad 12 teamů pouze 1 zápas. Výhra je započítána za 2 body, remíza 1b. a prohra 0b. Na každý týden bude stanoveno, kdo se má s kým utkat, den a hodina bude ponechána na domluvě mezi soupeři, pokud k ní nedojde, den a čas určí vedení. Po zápase hráči domácího teamu oznámí výsledek vedení ligy, pokud nebude přítomen rozhodčí,a to přesné výsledky legů. 2. fáze-turnaje, na nich lze získat větší počet bodů do tabulky najednou (první místo 9 b.,druhé 8b.,třetí 7 b. a dále sestupně až na deváté místo, které je za 1b.), pokud se na bodovaných místech umístí neregistrovaní hráči, nic se neposouvá. Body z turnajů se započítávají pouze úplným zaregistrovaným dvojicím, ne mixům. 3. fáze-play off se hraje dvoustranným pavoukem. Hraje ji 1.-8. družstvo základní části systémem první s osmým,2. se 7.,3. se 6.,4. s 5. Přímo se hraje o první 4 místa (zápas o první a třetí místo na 3 vítězné legy, hraje se poslední sobotu v červnu), zbytek se určí podle pořadí tabulky před play off. Tato fáze se hraje poslední měsíc ligy (1.6.-30.6.2006).

Družstva

Počet hráčů pro založení družstva je 2, víc ani míň nelze. Vznikne-li nová skupina během soutěže, pak musí dohrát všechna utkání včetně dohrávek dle termínového kalendáře a zaplatit poplatek.

Foosballové družstvo, které se přihlašuje do soutěže, musí:
podat včas přihlášku do soutěže a uhradit poplatky dle hracího řádu ligové soutěže družstev

Členové družstva májí zejména tato práva a povinnosti:
a) hráči domácího družstva jsou povinni odeslat VÝSLEDEK UTKÁNÍ ihned nebo nejpozději do 3 pracovních dnů po odehrání utkání vedení
b) rozhodčí nebo vedení zajistí regulérní podmínky na hracím místě ( promazání tyčí, čistá hrací plocha atd.)

Povinnosti hostujícího družstva
Hostující družstvo má za povinnost dostavit se včas na utkání.

Soupiska družstva

Družstvo startuje v soutěži podle soupisky, kterou uvedlo při zápisu. Za družstvo mohou v každém utkání startovat pouze hráči uvedení na této soupisce.

Soupiska družstva obsahuje:
a) název družstva (teamu)
b) registrační číslo družstva
c) členové družstva + osobní údaje + přezdívky
d) časová omezení - pracovní vytížení

Přestupní termín

Přestupní termín je časové období, ve kterém je možno měnit soupisky jednotlivých družstev. Končí den před začátkem play off nebo dva dny před turnajem, po turnaji je možno přestupovat. Každý hráč smí přestoupit pouze jednou za ročník. Při přestupu se dohodne, který hráč z mužstva vypadne. Souhlasit musí oba hráči ze staré dvojice.

Termíny utkání

Termíny a pořadí utkání určuje vedení soutěže v rozpisu soutěže, který je závazný pro všechny účastníky soutěže. Jednotlivá utkání musí být odehrána v termínech určených rozpisem. Dohodnou-li se obě družstva, mohou své utkání vyjímečně předehrát nejdříve 14 dní před plánovaným termínem určeným dle rozpisu pouze se svolením vedení. Odehrání utkání po předepsaném termínu je možné pouze po schválení vedení. Žádost musí hráči obou týmů oznámit vedení nejdéle den před plánovaným termínem utkání a to ústně, písemně, e-mailem, ICQ nebo formou sms. Pokud se odložení zápasu neoznámí vedení včas, termín určí vedení. Hlavním hracím dnem soutěže je sobota. Jestliže ještě nebylo dohráno předcházející utkání, je začátek dalšího utkání posunut o dobu dohrávání zbývajících zápasů (Pokud vedení nerozhodne jinak).
V případě, že existuje objektivní důvod pravidelně bránící v odehrání zápasů ve stanovený termín (např. pracovní vytížení atd.), je třeba tuto skutečnost sdělit při zápisu do ligy. Nastane-li zmiňovaná nebo podobná skutečnost v průběhu sezóny, je třeba informovat vedení.
Sestava družstva k utkání
V případě pochybností je hráč na požádání povinen prokázat se průkazem totožnosti. Nedodržení tohoto ustanovení tvoří základ ke kontumačnímu výsledku utkání a pokutu 500,-Kč.

Čekací doba

a) Obě soutěžící družstva jsou povinna dostavit se na místo utkání 15 minut před stanoveným začátkem.
b) Čekací doba pro zahájení utkání je 20 minut od doby, na kterou byl stanoven jeho začátek.
V případě závažných příčin nedostavení se k utkání (nehoda, nemoc, sádra, ...) oznámí tuto skutečnost soupeři a jejich nahlášení do dvou dnů na vedení. Vedení určí po dohodě s družstvy náhradní termín, o kterém vyrozumí obě družstva.

Povinnosti hostujícího družstva

Hostující družstvo má za povinnost dostavit se včas na utkání.

Vzdání jednotlivých zápasů.

Zápas, který byl vzdán před jeho začátkem, se posuzuje jako kontumace. Není přípustné zápas, který nebyl sehrán, uvést v zápisu jako sehraný s fingovaným výsledkem.

Provinění družstva, hráče

Výši trestu stanoví Sportovně technická komise (STK) dle pravidel. STK se skládá ze 2-4 členů v závislosti na rozvinutost soutěže. O počtu členů komise rozhoduje vedení. Zároveň by měly zastávat i funkci rozhodčích. Složení STK - 2 stálí členové (dosazuje vedení) a 2 volitelní, nelze aby byli z jednoho teamu (před každou sezónou volí hráči ligových teamů, jeden team = dva hlasy). Možnost postihu je limitována časovou lhůtou 30 dní ode dne skončení sezóny.

Kontumace

Vyhlášení kontumačního výsledku celého utkání a ztrátou bodů se trestá družstvo v těchto případech:
a) nenastoupí-li družstvo k zahájení utkání v čekací době
b) nastoupí-li v utkání za družstvo hráč, který není na soupisce družstva
c) bylo-li utkání předčasně ukončeno vinou družstva

Stejný počet bodů

V případě, že dvě nebo více družstev získalo stejný počet bodů, rozhoduje se o jejich pořadí podle kritérií v následujícím pořadí:
1. počet dosažených bodů ze vzájemných utkání
2. rozdíl vstřelených a obdržených gólů ze všech utkání
3. nový zápas
Použije se to, co jde použít u všech.

Závěrečná ustanovení

Vedení má právo na změny sportovně technických předpisů, týkajících se běhu soutěže. Úprava musí být oznámena všem teamům soutěže.

Registrace

Registrace obsahuje:
a) přezdívku
b) jméno a příjmení
c) název teamu
d) registrační číslo teamu
e) pracovní vytížení

Pokud družstvo, které z jakéhokoliv důvodů ukončí činnost, tak se nezapočítají žádné jeho výsledky. Zápisné se nevrací.

Toto úplné znění registračního řádu nabývá platnosti od 1.1.2006.